vineri, 10 ianuarie 2014

Despre iritantii din cosmetice

         Voi redacta acest articol in conformitate cu informatiile de pe www.alegesanatos.ro. Din ce stiu eu, acesti iritanti se gasesc in primul rand in uleiurile esentiale. 
         Acestia sunt:
  • Geraniol- Ingredient parfum, cu rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic. Ingredient cu miros, care apare in mod natural. Poate fi gasit in anumite uleiuri esentiale (trandafir, lamai). Se foloseste impotriva insectelor. Este un feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului.
           NU ESTE PERMISA FOLOSIREA ACESTUI INGREDIENT IN PARFUMURI!!  
  • Limonene-ingredient parfum, solvent. Are la baza miros, apare in 2 forme active:l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocale). Este ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante.
          ESTE CONSIDERAT ALERGEN!
  • Eugenol-denaturant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic. Se regaseste in mod natural in uleiul de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin.
          ESTE CONSIDERAT ALERGEN!
  • Citral-agent de savoare/aroma, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului. Amestec de geraniol si neral. Apare in mod natural, dar poate fi si produs sintetic. Component al uleiurilor: Lemongrass, lamaie, portocala.
         ESTE CONSIDERAT ALERGEN!
  • Citronellal-agent de aroma, agent de mascare a mirosului. Lichid incolor aromatic obtinut de la citronella si din anumite uleiuri esentiale sau produse sintetice si este utilizate in industria de parfumuri ca aromatizant. Are un miros de citrice intensiv, dar e mai putin dulce si fructat decat citralul. Monoterpenoid, principala componenta din amestecul de compusi chimici care dau uleiului citronella aroma de lamaie distinctiva. Are proprietati insecticide, iar cercetarile au dovedit ca are eficacitate maxima impotriva tantarilor. Cercetarile arata ca are si calitati puternice antifungice.

      Acestea sunt principalele ingrediente iritante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu