joi, 27 februarie 2014

Greseli majore in ingrijirea tenului

      Voi expune cateva din greselile observate la cei din jur sau la mine in trecut.

  • Folosirea fondului de ten zilnic-»FATA TREBUIE SA RESPIRE! MAI BINE TRATAM EVENTUALELE IMPERFECTIUNI, DECAT SA LE ACOPERIM CU FOND DE TEN! NU MAI VORBESC DESPRE FAPTUL CA TENUL GRAS NECESITA SI PUDRA! SI MAI PUNEM SI FARD DE OBRAZ, CORECETOR, ETC!CE TEN INCARCAT!
  • Folosirea unui fond de ten inadecvat sau care predispune pielea la iritatii-» PENTRU TENUL GRAS SE FOLOSESTE FOND DE TEN MATIFIANT, IAR PENTRU CEL USCAT FOND DE TEN LICHID. SE RECOMANDA PENTRU TENUL SENSIBIL UN FOND DE TEN PE BAZA DE APA TERMALA.
  • Demachierea necorespunzatoare sau absenta-» INCA EXISTA PERSOANE CARE SAR PESTE ETAPA DEMACHIERII ORI NU INDEPARTEAZA TOT MACHIAJUL. DE ASEMENEA, APA SI SAPUNUL NU CONSTITUIE UN DEMACHIANT. DACA NU SE VREA UN DEMACHIANT, SE POATE FOLOSI ULEI DE MASLINE. DAR IN NICIUN CAZ APA SAU SAPUN!
  • Efectuarea a diverse teste pe ten-» O CREMA FRUMOASA CAREIA I S-A FACUT MULTA RECLAMA, ATRAGE ATENTIA, NU? DAR DE MULTE ORI ACESTE PRODUSE SUNT IN PLUS. NU AVEM NEVOIE DE TOT CE APARE PE PIATA. ASA CA, MAI BINE NE GANDIM, INAINTE SA DAM BANII PE CEVA NEFOLOSITOR.
  • Stoarcerea punctelor negre si a cosurilor, acasa, direct cu unghiile pe pielea si fara a inmuia piele cu aburi-»  ACEASTA ESTE CEA MAI FRECVENTA GRESEALA! EXTRACTIILE SE FAC IN CABINETUL COSMETIC! ACASA LE POATE FACE DOAR CINE SE PRICEPE FF BINE. IN ACEST CAZ, NU POT FI EXTRASE DECAT PUNCTELE NEGRE DE LA SUPRAFATA. CU CELE DE SUB PIELE CE NE FACEM?SAU CU PUNCTELE DE GRASIME? 
  • Neefectuarea exfolierii saptamanale-» PIELEA TREBUIE CURATATA DE CELULELE MOARTE, IAR DESPRE METODE DE GOMAJ/EXFOLIERE AM SCRIS INTR-UN ARTICOL ANTERIOR.
  • Amanarea folosirii cremei antirid-» DUPA PAREREA MEA, CAM DUPA 20 DE ANI TREBUIE INCEPUT TRATAMENTUL ANTIRID MAI ALES PENTRU TENUL USCAT. PENTRU INCEPT, ESTE O BUNA O CREMA/GEL PENTRU CONTURUL OCHILOR. DE PREFERAT, FARA PARFUM.
  • Mana tinuta pe fata tot timpul-» A SE EVITA TINEREA MAINII PE FATA, CARE DESEORI "TRANSPORTA" MICROBII DE PE DIVERSE LUCRURI.




vineri, 21 februarie 2014

Review "Gel contur ochi" Hofigal Viodana

   Descrierea produsului: 

  • Compusi activi naturali: coenzima Q10, extract de echinaceea, ulei de catina
  • Actiune: hidrateaza in profunzime; impiedica pierderea apei transepidermale; tonifica si relaxeaza pielea; previne imbatranirea prematura a pielii; atenueaza ridurile de expresie si cearcanele; 
  • Efect: pielea devine hidratata, neteda, relaxata si catifelata
  • Utilizare: se aplica zilnic, dupa demachiere, prin masare usoara in jurul ochilor, cu varful degetelor
   Ingrediente: Apa, Glicerina, Echinaceea Purpurea Extract, Carbomer, Triethanolamine, Propylene Glycol, Hippophae Rhamnoides Oil, Olea europaea Oil, parfum, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone/benzyl alcohol, Coenzima Q10(Ubiquinone).

  Cantitate: 30 ml      
  Pret: aproximativ 10 lei

   Parerea mea: Nu am folosit acest gel zilnic, dar am observat ca e destul de "cleios" si intra mai greu in piele. Da o senzatie racoritoare, a mentolat. Dupa ce aplic, simt ca imi strange putin pielea. Eu il folosesc in scop preventiv, deoarece nu mi-au aparut inca riduri in jurul ochilor.
   Nu imi place ca are parfum la ingrediente, dar si acei doi methyl....(cuvinte lungi). Cu toate astea, o sa il recumpar. Imi place textura, chiar daca curge, dar si faptul ca are coenzima Q10. In cantitate mica, ce-i drept, dar nici nu am nevoie de mai mult la varsta mea.
  Eu il recomand!




    Mai jos voi da linkul unui document medical despre coenzima Q10:
https://drive.google.com/file/d/0B3ZjK_yMUZ6fRUEwbHZiNTNsX1k/edit?usp=sharing

miercuri, 19 februarie 2014

Cum recunoastem o vitamina sintetica?

        Nu mi-a venit sa cred ca si produsele naturiste contin atatea chestii sintetice!! Dupa ce voi posta mai jos lista vitaminelor sintetice, o sa spun si ce produs mi-a trecut prin mana si continea asemenea ingrediente.
        Lista vitaminelor si corespondentul lor sintetic:
  • Vitamina A: Acetat şi Palmitat
  • Vitamina B1 (Tiamină): Mononitrat de tiamină, clorhidrat de tiamină
  • Vitamin B2 (Riboflavină): Riboflavină
  • Acid Pantotenic: D-Pantontenat de calciu
  • Vitamin B6 (Piridoxină): Clorhidrat de piridoxină
  • Vitamin B12: Cobalamină
  • PABA (Acid Para-aminobenzoic): Acid aminobenzoic
  • Acid folic: Acid pteroilglutamic Acid
  • Colina: Clorură de colină, bitartrat de colină
  • Biotină: d-Biotină
  • Vitamin C (Acid Ascorbic): Acid ascorbic
  • Vitamin D: Ergosteral iradiat, calciferol
  • Vitamin E: dl-alpha tocoferol, dl-alpha acetat de tocoferol sau succinat
      Forma “dl” a oricărei vitamine este sintetică.
   
     Ce mi-a atras atentia a fost un set de 3 uleiuri de la Transavital Cosmetics (de argan, de samburi de caise si de germeni de grau) la un pret de 21 de lei. Evident, foarte ieftin, ceea ce denota ca extractul natural era in cantitate foarte mica. Fiecare avea forma sintetica a vitaminei E, cu acel DL in fata. Inca o data trebuie sa fim atenti, pentru ca daca un produs este cumparat dintr-un magazin naturist nu inseamna ca nu are parabeni, alti conservanti periculosi sau vitamine sintetice. Mai jos voi posta o poza cu uleiul de argan "sintetizat".


duminică, 16 februarie 2014

Despre minunata gamă Little Dress


  • Parfum Little Black Dress- Apă de parfum sofisticată din familia floral-orientală, creată pentru femeia mereu elegantă care apreciază șarmul etern al clasicei rochii negre, al perlelor fine și al unui parfum rafinat. Categoria: floral-orientală
  • Parfum Little Red Dress-Acest parfum senzual este creat de Antoine Lie. O compozitie unica de fructe rosii jucause,creaza o feminitate stralucitoare si irezistibila. Frumusetea acestui parfum se bazeaza pe un amestec delicat de flori cum ar fi trandafir, iasomie si lacramioara. Note de varf: zmeura,prune, citrice. Note de mijloc: trandafir, iasomie,lacramioare. Note de baza: lemn de santal,ambra,mosc. Categoria: Oriental-fructata

                                                        




  • Parfum Little White Dress- Albul feminin si mereu seducator.... o aroma care completeaza perfect micile flirturi cu notele sale de frezie, bujor si gardenie. Categoria floral-orientala.
                                                 




  • Parfum Little Gold Dress- Al patrulea produs lansat din categoria ape de parfum Little Dress de la Avon este cel mai potrivit pentru femeia moderna, stilata, care doreste sa iasa in evidenta. Categoria este oriental-fructata, notele de varf fiind date de piersica, pruna si clementine. Apoi simtim notele de mijloc florale: frezie, iasomie si gardenie. La final avem notelele de baza: ambra, lemn de santal si vanilie.

                                                    




miercuri, 12 februarie 2014

Review "Ceara depilatoare Velur cu miere si ulei de masline"

Descrierea produsului: 


Cantitate: 250 gr
Pret: maxim 20 lei

Parerea mea: Pe produs scrie ca este destinat si indepartarii parului de pe picoare. Eu zic ca e in zadar sa incercati. Ia foarte mult timp si se desprinde greu fir cu fir. Partea buna e ca pe picoare nu doare chiar asa tare ca in alte zone. 
  Ceara trebui incalzita in baie de apa, doar ca de mai multe ori daca este mult par de indepartat. Eu am folosit un bat de lemn de la inghetata pentru a o putea manevra. Nu m-a fript, dar am folosit Pudra fructata Mebra inainte, pentru a diminua durerea. I-am facut review AICI. Oricum, tot se simte o oarecare durere. Este primul tip de ceara depilatoare pe care il folosesc, deci nu o pot compara cu altceva. Procesul este destul de migalos si dureros, singurul avantaj fiind ca parul creste mai greu. 
  Mirosul este putin greoi, dar mie imi place. Din cauza durerii pe care o provoaca, nu stiu cat de des voi folosi ceara.

miercuri, 5 februarie 2014

Review Exoderil-solutie cutanata


  Descrierea produsului: Compozitie : 
1 ml solutie cutanată contine clorhidrat de naftifină si excipienti: propilen glicol, etanol, apă purificată.

Indicatii terapeutice: 
- Infectii micotice cutanate sau ale pliurilor cutanate (tinea corporis, tinea inghinalis)



- infectii micotice ale piciorului, în mod particular la nivel interdigital si la nivelul plantei, si la nivelul mâinilor .


- Infectii micotice ale unghiilor (onicomicoze)


- Infectii cutanate cu Candida


- Pitiriasis versicolor



Contraindicatii: 
Hipersensibilitate la clorhidrat de naftifină sau la oricare din excipienti.

Precautii: 
Exoderil 1 % solutie cutanată contine etanol si de aceea nu trebuie să vină în contact cu ochii sau să fie aplicat pe zone cutanate cu continuitate.

Interactiuni:
Nu se cunosc.

Atentionări speciale : 
-Sarcina si alăptarea Dacă este utilizat corespunzător, medicamentul nu are nici un efect asupra fătului sau asupra nou născutului. Studiile teratologice nu au evidentiat nici un efect embriotoxic al naftifinei.
-Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje :
Nu sunt relevante.

Doze si mod de administrare :
Exoderil 1% solutie cutanată este doar pentru aplicatii locale.
Exoderil 1% solutie cutanată trebuie aplicat o dată pe zi pe zona cutanată afectată după curătarea si uscarea în prealabil a acestei zone.
Pentru a preveni recurentele, tratamentul trebuie continuat 2 săptămâni după vindecarea clinică.

In vederea eradicării infectiei fungice (termeni medicali: micoză) cât mai curând posibil va rugăm să luati în considerare următarele aspecte:
1. Microbii pot adera la materialul textil contactând aria cutanată infectată. De aceea este necesarăÎ schimbarea zilnică a hainelor.
2. O piele normală si în mod particular uscată asigură o protectie bună în cazul infectiilor fungice .
Se recomandă a se evita acoperirea zonei cutanate infectate cu îmbracaminte strâmtă sau obiecte de imbrăcăminte care permit o ventilatie limitată sau care nu permit ventilatia ( de ex. ciorapi din fibre textile artificiale purtati în pantofi strâmti).
De asemenea trebuie să uscati bine zona infectată după spălare. Orice prosop sau imbracăminte destinată spălatului trebuie schimbate zilnic.
3. În cazul piciorului de atlet nu trebuie să megeti descăltati acasă, în baie sau, de exemplu în hotel.
Aceasta reprezintă calea prin care puteti preveni să fiti reinfectati si să preveniti răspândirea ulterioară a microbilor patogeni.
4. Sauna sau băile cu aburi trebuie frecventate numai după ce infectia fungică a fost vindecată definitiv.

Reactii adverse : 
În cazuri izolate pot să apară: iritatie locală, exemplu uscăciune, înrosire si senzatie de arsură.
Reactiile adverse sunt total reversibile si, de regulă, nu necesită întreruperea tratamentului.


Pret:in jur de 30 lei
                              SE ELIBEREAZA FARA PRESCRIPTIE MEDICALA!


Parerea mea: Am folosit aceasta solutie pentru o onicomicoza, fara sfatul vreunui medic. Am cautat informatii pe internet si m-am gandit ca o sa fie buna. Si a fost! Timp de 2-3 luni zilnic am aplicat aceasta solutie pe unghia afectata si s-a vindecat. Unghia a fost deformata timp de 2 ani de zile, din cauza ciorapilor, sosetelor care nu lasau piciorul sa respire sau erau prea stramte. Am zis ca trece de la sine, dar tot deformata a ramas. Asa ca am incercat Exoderil. Am mai avut si Clotrimazol  Spray, dar parca nu se vedea niciun efect.
CLOTRIMAZOL SPRAY